Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq ka thënë se nëse në periudhën e ardhshme s’e zgjidhim “nyjën kosovare”, në vitin Serbia 2050, do të ketë 1 milion më pak banor, transmeton Koha.net.

Siç përcjell gazet e Beogradit “blic”, ai ka thënë se “njerëzit tanë jo vetëm që nuk duan të kthehen në Kosovë, por nuk duan të qëndrojnë as në qytetet e Serbisë por dëshirojnë të ikin nëpër botë.

“Ata nuk duan të kthehen më as në Pejë e Kaçanik, por as në Zajeçar e Kragujevc dhe për këtë arsye gjatë këtyre 30 vjetëve nuk ai kemi dalë t’iu sigurojmë një të ardhme më të mirë”, tha ai, përgatiti Koha.