Aktori dhe regjisori shqiptar Laert Vesili është vlerësuar me një çmim prestigjioz në Festivalin Nderkombetar të Teatrit “Actor of Europe”.

Festivali Nderkombetar i Teatrit “Actor of Europe” u themelua nga Zhak Lakarier (nga personalitetet më te njohur te letrave franceze) dhe Jordan Plevnes, rektor i Universitetit te Shkupit!

Zhvillohet për 16 vjet rradhazi në zonen e liqenit te Prespes, nen motivin “Lake without borders”.

Vasili u paraqit me pjesen “Agamemnon Inferno” bazuar në esene “Perpara banjes” te Ismail Kadare.

Ai u vleresua nga juria me “Çmimin e Madh te Festivalit” – Actor of Europe 2018

Ne te kaluaren me kete cmim jane vleresuar artiste te mirenjohur si: Bruce Myers (Angli), Ion Karamitru (Rumani), Rade Srebexhia (Kroaci), Marsel Bozone (France).j.j