Nga Flogert Muça/

Ditën e sotme për herë të parë në qiell është ngritur avioni Kuqezi “Air Albania”. Kjo flotë e re avionësh e cila përbëhet deri tani nga dy avionë “Lasgushi dhe Migjeni”, do fluturojnë tani për tani brenda Europës dhe vitin tjetër pretendohet që të kemi një linjë direkte nga Tirana në New York. Këto janë të dhënat e kompanisë e cila, është fakt që pjesën dërrmuese të aksioneve, pra aksionerë kryesorë ka shtetin shqiptar, kurse pjesa tjetër është në bashkëpunim me privatin.

Mirëpo pas gjithë këtij lajmi të mirë për shqiptarët që u dha mbrëmë në ceremoninë e prezantimit të avionëve, Partia Demokratike ka dalë sërish duke hedhur baltë mbi një vepër që në fund të fundit, përtej faktit se kush është kryeministër sot dhe kush e ka projektuar këtë projekt, është në fund të fundit një vepër dhe një pronë e shtetit shqiptar.

Shqiptarët do kenë mundësinë që jo vetëm të udhëtojnë me kompaninë e shtetit të tyre, por edhe të kenë çmime më të lira.

Por, pse gjithë ky mllef nga opozita?

Paradoksi në të gjithë këtë histori nuk është vetëm fakti se Partia Demokratike baltos, sepse që PD baltos është vendin sa herë hedh një hap para është një fakt i gjithëditur që ndodh për çdo gjë të mirë që ndodh kundrejt Shqipërisë.

E kemi parë kur ka sulmuar Shqipërinë që të mos çeleshin negociatat me BE-në. E kemi parë të sulmonte Reformën në Drejtësi. E kemi parë të sulmonte ambasadorët. E kemi parë të sulmonte këdo që ka folur në favor të Shqipërisë.
‘Air Albania’ është pikërisht momenti tjetër ku Partia Demokratike ndjek të njëjtën strategji; strategjinë e sulmit ndaj Shqipërisë duke e bërë pis atë edhe kur ajo përpiqet të fluturojë plot krenari.

Gjithësesi, mesa duket kjo strategji e PD-së nuk ka ndikuar as këtë rast tek shqiptarët, të cilët në mediat sociale dhe në tryeza shprehen të kënaqur dhe shumë të lumtur që më në fund edhe Shqipëria ka flotën e saj të avionëve që fluturon në qiejt e botës dhe e gjithë histioria mbyllet këtu.

Gjithësesi, ajo që është por dhe nuk është për tu habitur është se si Partia Demokratike në çdo rast kur Shqipëria, theksojmë, Shqipëria si shtet, bën diçka të mirë, Partia Demokratike e sulmon dhe e nxin atë.

Mesa duket Partisë Demokratike nuk i ka dal akoma e keqja nga humbja e thellë e zgjedhjeve në 2017-ën, dhe inatin me shqiptarët e shfryn duke sulmuar Shqipërinë.