A mund që numri i marrëdhënieve seksuale të ndikojë në madhësinë dhe formën e vaginës? Nëse partneri juaj ka organ të madh seksual, a mund që të ndikojë në ndryshimin e formës dhe madhësisë së saj? Shumë femra parashtrojnë këto pyetje…

Loren është një eksperte dhe ajo thotë mos të shqetësoheni.

Trupi i femrës është bërë ashtu që të jetë elastike dhe të mund të zgjerohet që t’i përshtatet madhësisë, nga penisi e deri tek lindja e foshnjës. Edhe penisi më i madh në botë nuk mund të krahasohet me foshnje dhe nuk do të ndikojë në madhësinë e vaginës – thotë ajo.

Vagina kur është e stimuluar seksualisht, kalon nëpër ndryshime fizike. Rritja e qarkullimit të gjakut në këtë pjesë shkakton rrafshimin dhe shtrëngimin e mureve të vaginës. Kur muret relaksohen, ato zgjerohen dhe i japin hapësirë vaginës të akomodojë penisin varësisht prej madhësisë. Nëse pas seksit nuk ndjeheni “ngushtë” sikur para tij, mos u shqetësoni.

Vagina juaj është zgjeruar për t`iu përshtatur partnerit tuaj për një kohë të caktuar dhe do të kthehet në formën e mëparshëm shumë shpejt- tek disa për disa minuta, tek të tjerë pas disa orëve. Ndonjëherë varet edhe nga faktorë të tjerë mirëpo prapë kthehet në pozitë të vjetër- thotë ajo.

Nëse nuk ndjeheni “ngushtë”, problemi nuk qëndron në vaginë por në muskujt e legenit. Ushtrimet Kegel mund të ju ndihmojnë me këtë dukuri por shumica e njerëzve nuk i bëjnë si duhet.

Andaj, numri i madh i marrëdhënieve seksuale dhe penisi i madh nuk kanë ndikim afatgjatë në madhësinë e vaginës. Mos harroni të përdorni lubrifikant dhe të zgjatni para-lojën me qëllim të arritjes së kënaqësisë gjatë seksit.J.J