Shumë shpesh ndodh që në një lidhje në çift, e cila zgjat prej vitesh, zbehet dëshira për intimitet dhe gjithnjë e më shumë dozat e puthjeve janë më të pakta.

Sipas një studimi të fundit të Universitetit të Oxford, mungesa e puthjeve është krejt normale. U zbulua se 18% e çifteve të martuara rrinë më shumë se një javë pa u puthur dhe në 40% të rasteve, puthja zgjat më pak se 5 sekonda.

Vetëm në fillim të një lidhje puthjet janë më të gjata, më intensive dhe pasionante, ndërsa më pas
reduktohen, shkruan noa.al.

Studiuesit i dhanë një shpjegim mungesës së puthjeve tek një çift me shumë vite lidhje, ku shkencëtarët
thonë se meshkujt dhe femrat në fillim të një lidhje, puthen më shumë për të kuptuar nëse para tyre
kanë një partner gjenetikisht të përshtatshëm për t’u trashëguar.j.j