Të kënaqësh oreksin tënd seksual, mund të ndihmojë nga ngrënia e tepërt e ushqimeve, që sjellin më pas dhe kilet e tepërta.

Kjo falë prodhimit të hormonit të dashurisë të quajtur Ositocinë.

Kjo molekulë (që lidhet edhe me dashurinë mëmësore dhe atë për të afërmit) unë të ulë oreksion dhe dëshirën për të gëlltitur ushqime.

Këtë e ka treguar një studim i bërë në Britaninë e Madhe nga Universieti i York-ut.

Sipas tipi të gjenit që gjendet në AND, ositocina mund të veprojë tek disa persona në një mënyrë efikase për t’u mbrojtur nga ngrënia, pra kanë një personalitet më më pak të prirur në këtë llloj sjelljeje.

Por në përgjithësi mund të thuhet se hormoni i dashurisë mund të frenojë të ngrënurin, kështu që sygjerohet sa më shumë stimulim i tij në organizëm, përshëmbull nëpërmjet aktit seksual, që mund të jetë një zgjidhje e mirë për shqetësimet e të ngrënit dhe një dietë shumë e këndshme.j.j