Vaji i ullirit përfaqëson një atraksion të rëndësishëm për të gjithë territorin nga Salento në Gargano.

Janë pikërisht mokrat e gurit dhe mullinjtë antikë që tregojnë respektin dhe përkushtimin e popullit të Puglia-s ndaj trashëgimisë së kësaj tradite të shijes.Nga veriu në jug, janë të panumërta tokat e kultivuara.