Vaji i ullirit, pavarësisht nga potenciali i frikshëm për të bllokuar poret, ka disa përfitime:

Ai ka përmbajtje të lartë skualine, një vaj që imiton shtresën natyrale të lëkurës, kështu që e ajo i bën shtresat e sipërme të lëkurës të buta dhe të shëndritshme, gjithashtu vaji përemban dhe shumë antioksidantë që punojnë për të luftuar dëmtimin e lëkurës.

Por nga ana tjetër ai është vaj ulliri. Sigurisht, vepron siç do të vepronin të gjitha vajrate tjerë të fytyrës, pra do të bllokojë lagështinë për një hidtratim shtesë, por ka shumë produkte të tjera në treg që janë më efektive në hidratimin e lëkurës dhe që nuk bllokojnë poret tuaja.

E megjithatë nëse vërtet mendoni se vaji i ullirit është i shëndetshëm për lëkurën tuaj, apo keni zbuluar se ai është zgjidhja më e mirë për një lëkurë të thatë atëherë mund ta përdorni atë duke përzierë disa pika me kremin tuaj, por kurrë mos vendosni vaj ulliri direkt në lëkurën tuaj të thatë.