Për ata, që e kanë shumë problem faktin se i kanë dhëmbët e zverdhur dhe ende nuk kanë gjetur një mënyrë për t’i zbardhur, dritare.net sjell 10 rregullat e arta, për t’i zbardhur ata. Nëse ju doni të keni dhëmbë të bardhë dhe plot shkëlqim, duhet patjetër ta shihni artikullin, që dritare.net sjell për ju.

Ndiqni një dietë, për të zbardhur dhëmbët.

Nëse doni të keni dhëmbë të bardhë, duhet të hiqni dorë përfundimisht nga pijet me ngjyrë të errëta. Harrojeni verën e kuqe, çajin e zi, ose puron. Këta janë edhe faktorët që ju bëjnë ju me dhëmbë të verdhë. Menjëherë pas ngrënies dhe pirjes ju duhet t’i lani dhëmbët tuaj, kështu të gjitha mbetjet do të largohen nga ata, sugjeron dritare.net. Për një veprim të përshtatshëm për pastrimin e dhëmbëve, hani një mollë, sigurohuni që t’i pastroni dhëmbët te dentisti.

Kontrolloni furçën tuaj të dhëmbëve

…ose ndryshojeni furçën tuaj të dhëmbëve çdo dy muaj. Përndryshe ju do të keni shumë baktere në gojë. Për të pasur dhëmbë të bardhë ju duhet ta lëvizni furçën në gojë në mënyrë rrethore, dhe jo vetëm para dhe mbrapa.

Pastroni gjuhen tuaj!

Përdorni një pastrues për gjuhen dhe frymëmarrjen tuaj. Nga aroma e keqe e gojës, ngjyra e gjuhës dhe baktereve që hyjnë në gojë, mos prisni që të keni dhëmbë të bardhë. Përdorni një kurues për gjuhen sa më efektiv, dhe e lani atë me furçë.

Hani ushqime pastruese

Ne i përmendëm mollët, apo jo? Po, sigurisht që po! Mollët i pastrojnë shumë dhëmbët, por ju duhet të hani edhe ushqime të tjera si: kokoshka, karota, selino etj, sugjeron dritare.net

Pastroni dhëmbët tuaj me sodë

Tashmë dihet se soda i pastron dhëmbët tuaj, prandaj ju duhet t’i lani ato çdo javë me sodë dhe atado të shkëlqejnë nga bardhësia, sugjeron dritare.net

Qëndroni të freskët

Për të kontrolluar freskinë në frymëmarrjen tuaj, fryji dorës dhe ndiheni aromën. Nëse ju ndieni një aromë të keqe, merrni pak pastrues dhe bëni gargare. Sigurohuni të jetë pa alkool.

Përdorni një pe për të pastruar dhëmbët

Ju mund t’i pastroni dhëmbët kudo që jeni. Merrni një fill dentar, ose pe çfarëdo dhe pastroni vazhdimisht dhëmbët tuaja. Kjo do t’i largojë mbetjet nga dhëmbët tuaj.

Lajini dhëmbët ku ngriheni dhe shtriheni në krevat

Para se të flini gjumë ju duhet t’i lani dhëmbët tuaja. Sigurisht edhe kur të ngriheni në mëngjes mos harroni t’i lani, është e rëndësishme, për të pasur dhëmbë të bardhë dhe plot shkëlqim, sugjeron dritare.net

Fshihe me ngjyrë

Nëse ju keni problem me ngjyrën e dhëmbëve tuaj, për gratë dritare.net ju sugjeron të përdorni një ngjyrë të errët për të lyer buzët, kjo do t’i japë më shumë shkëlqim dhëmbëve tuta dhe do t’i tregojë më të bardhë./Përshtati:Kadrije Çako/dritare.net